Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Beauty Blender και ευαίσθητο δέρμα

Beauty Blender ένα σφουγγαράκι 1000 χρήσεις (ε καλά όχι και 1000, αλλά πολλές). Το συγκεκριμένο σφουγγαράκι είναι το πιο διάσημο και όχι άδικα. Σε αυτό που θα ήθελα να εστιάσω είναι στο πως βοηθάει ένα ευαίσθητο-ευερέθιστο δέρμα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το Beauty Blender;


Πρόκειται για ένα σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού, έχει φουξ χρώμα (έχουν βγει και σε άλλα χρώματα, λευκό, μαύρο, κόκκινο και μπεζ) και χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του make up. Πραγματικά, το αποτέλεσμα που δίνει είναι απίστευτο!
Αφήνει τη σωστή ποσότητα foundation στο πρόσωπο χωρίς, αυτό να φαίνεται βαρύ. Βοηθά στο να απλώσεις πολύ εύκολα το make up και να έχεις την κάλυψη που θες (αυτό βέβαια εξαρτάται και απο την καλυπτικότητα του make up). Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση concealer και πούδρας κάτω απο την περιοχή των ματιών (για να σετάρεις το concealer). Επιπλέον μπορείς να απλώσεις κρεμώδη (και πουδρένια) μπρόνζερ και να δημιουργήσεις φωτοσκιάσεις (contouring). Εγώ το χρησιμοποιώ και για την τοποθέτηση κρεμώδη ρουζ. Με λίγα λόγια το Beauty Blender είναι ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο, που κατά την άποψη μου πρέπει να υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ. 

Πώς το χρησιμοποιώ;
Η χρήση του είναι πολύ απλή: το βρέχεις στη βρύση μέχρι να πάρει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθός του. Στη συνέχεια το σκουπίζεις καλά σε μια πετσέτα (καλό θα είναι να είναι καθαρή, για να μην μεταφέρει μικρόβια στο πρόσωπό σου). Τώρα είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείς, είτε να βάλεις πρώτα με τα (καθαρά) χέρια σου το foundation στο πρόσωπο και στη συνέχεια με τη χρήση του Beauty Blender να το απλώσεις με ταμποναριστές κινήσεις, είτε να το τοποθετήσεις πάνω του και εν συνεχεία να το απλώσεις στο δέρμα σου. Όταν τελειώσεις με την χρήση του, το πλένεις με σαπούνι και το τοποθετείς πάνω στη συσκευασία του για να στεγνώσει.

Κάνει το Beauty Blender το ευαίσθητο-ευερέθιστο δέρμα;
Η απάντηση είναι ναι και θα εξηγήσω το λόγω. Το Beauty Blender είναι πολύ μαλακό. Επιπλέον χάρη στον σχεδιασμό του, δεν απαιτείται πολύ προσπάθεια για να απλώσεις το make up και να έχεις τέλειο αποτέλεσμα. Έτσι, ο συνδυασμό αυτών των δύο σε οδηγεί στο να μην "ενοχλήσεις" έντονα το δέρμα σου και εν συνεχεία να το ερεθίσεις. Εγώ, πολλές φορές έχω πρόβλημα με πινέλα για το foundation, καθώς ακόμα και τα πιο μαλακά με ενοχλούν (ναι για τόσο ευαίσθητο δέρμα μιλάμε). Έτσι, το πρόσωπό μου κοκκινίζει και το αισθάνομαι ερεθισμένο. Με το Beauty Blender όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Με δύο κινήσεις όλα είναι έτοιμα! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι και μακρόχρονα πιο ήρεμο το δέρμα μου. Γιατί, φίλες μου, μας ενδιαφέρει η διαχρονική φροντίδα και ομορφιά του προσώπου μας...και εκεί στοχεύουμε!!!

Υ.Γ. Έλαβα αρκετά μηνύματα σχετικά με την τοποθέτηση foundation σε ευαίσθητα δέρματα και επειδή ήθελα να είμαι αναλυτική γι'αυτό, αυτό το post βγήκε μεγάλο!

Facebook: Miss Sensitive Skin

Κοστίζει 17,90€ και το βρίσκεις αποκλειστικά στα Sephora (που το έφεραν και σε κόκκινο χρώμα!).

Kisses!

Miss Sensitive Skin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου