Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Πώς να βρω το σωστό make-up;

Τι πρέπει να κάνεις,πριν αγοράσεις καινούργιο μεικ απ;;;Μα,φυσικά,έρευνα αγοράς!!! Εν συνεχεία,μπορείς να πας σε ένα κατάστημα καλλυντικών και να  δοκιμάσεις σε ολόκληρο το πρόσωπό σου το make up που πιστεύεις πως θα σου ταιριάξει σύμφωνα με αυτά που διάβασες και είδες. Έτσι,η δοκιμή,πριν από την αγορά,θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το σωστό. Έλεξγέ το στους εξής τομείς:


  • Υφή
Η υφή στο foundation είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να είναι συμβατή τόσο, με τον τύπο της επιδερμίδας (μικτό, λιπαρό, ξηρό), όσο και με της ανάγκες κάλυψης (ελαφριά, μέτρια, φουλ). Υπάρχουν τρία είδη υφής: υγρό, compact και mousse.
  • Πως στρώνει στο δέρμα σου
Το πως στρώνει ένα foundation πάνω στο πρόσωπό σου παίζει μεγάλο ρόλο. Μπορεί να έχεις βρει το τέλειο make-up, σύμφωνα με αυτά που διάβασες, ωστόσο υπάρχει μια πιθανότητα να μην στέκεται καλά επάνω σου. Καλό είναι, όταν θα το δοκιμάσεις στο κατάστημα, να μην χρησιμοποιήσει η πωλήτρια κάποιο primer, αλλά να το δεις μόνο του. Έτσι, θα δεις τι αποτέλεσμα αφήνει, δηλαδή φυσικό ή όχι.
  • Διάρκεια και αντοχές
Όταν δημιουργείς ένα look θέλεις να έχει διάρκεια. Σε αυτό συμβάλλουν η διάρκεια και η αντοχή του foundation. Αν λόγω υγρασίας  ή  λιπαρότητας του δέρματος (γι'αυτό πρέπει να το επιλέγουμε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας) ή ωρών αρχίζει να αλλοιώνεται, τότε δεν είναι το κατάλληλο. Επομένως κρατάμε το προϊόν που μας έβαλε η πωλήτρια όση περισσότερη ώρα μπορούμε, για να δούμε πόση διάρκεια και αντοχή έχει.
  • Αν δημιουργεί κάποιο ερεθισμό στο δέρμα σου
Όταν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με ακμή αλλά και γενικότερα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική για το τι βάζεις στο πρόσωπό σου. Έτσι η δοκιμή πριν την αγορά θα σε βοηθήσει να ελέγξεις αν προκαλεί τυχόν ερεθισμούς ή ενοχλήσεις που πιθανόν μπορεί να δημιουργήσει ένα foundation. 

  • Σωστή απόχρωση 
Ζήτησε από την πωλήτρια να τοποθετήσει το make-up σε ολόκληρο το πρόσωπο (όχι στον καρπό, ούτε μόνο στο πιγούνι). Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί στο κατάστημα να φαίνεται σωστό, λόγω του έντονου φωτισμού, αλλά στο φυσικό φως να φαίνεται διαφορετικό.  Έτσι, καλό θα ήταν να το ελέγξεις και στα δύο.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα οδηγηθείς στην αγορά ενός make-up το οποίο θα σε ευχαριστήσει!

Kisses!

Miss Sensitive Skin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου